Delovanje službi: Predmeti s elementima inostranosti

Odnosi između Srbije i Crne Gore na stalnoj su klackalici – a godinama opterećeni optužbama o delovanju službi i njihovom uticaju na dešavanja u regionu.

Služba u službi i van službe

Na osnovu dugogodišnjeg istraživanja funkcionisanja tajnih službi i analize dostupnih informacija, mnoge stvari na teritoriji Srbije i Crne Gore desile su se kao posledica delovanja stranih i domaćih službi, ali su isto tako i posledica propusta srpskih službi bezbednosti, slučajnih ili namernih.

U Insajder specijalu „Služba u službi i van službe“ prikazani su neki od primera koji jasno pokazuju mehanizam delovanja službe - od pakovanja afera preko saradnika u medijima, do praćenja, prisluškivanja i ubistava - otisci službi jasno su prepoznatljivi.

U emisiji, između ostalog, možete videti kako je i zbog čega počelo etiketiranje „strani plaćenici“ i „domaći izdajnici“, kako je za vreme NATO bombardovanja Srbije služba planirala ubistvo Džordža Sorosa, kakva je uloga službe u političkim ubistvima u Srbiji, ali i kako je služba na početku ratova imala svoju ulogu u dobro osmišljenoj pljački građana Srbije uz pomoć Dafiment banke.

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.