Insajder.net: Ljudi povezani s NSF lepili poruke "Soroševi plaćenici" na prostorije Inicijative mladih

Novinari Insajdera utvrdili su da su poruke "Soroševi plaćenici" lepila, između ostalih, i dva pripadnika Nacionalnog srpskog fronta. Na snimku koji je redakciji Insajder.neta dostavila Inicijativa mladih vide se Stefan Simić i Marko Gajinović, koji su prethodnih godina javno nastupali u ime Nacionalnog srpskog fronta. Radi se o ekstremno desničarskoj organizaciji čiji je nezvanični vođa Goran Davidović Firer, nekadašnji lider zabranjene fašističke organizacije Nacionalni stroj.

Na snimku se jasno vide Stefan Simić i Marko Gajinović, koji su u poslednjih godinu dana javno nastupali u ime Nacionalnog srpskog fronta.  

Stefan Simić je donedavno bio sekretar organizacije Nacionalni srpski front, koji je nastupao javno prilikom organizovanja skupova, a Marko Gajinović portparol. Simić je bio dugogodišnji član Srbske akcije i njene studentske podgrupe Studentske akcije.

Takođe, prema istraživanju Insajdera, Simić je bio jedan od srpskih državljana koji su bili na ratištu u Ukrajini, a učestvovao je u napadu na društveni centar Oktobar 31. marta 2016, u kom je povređeno nekoliko ljudi.

Inicijativa mladih dostavila je redakciji Insajder.neta snimak sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako nepoznate osobe oblepljuju prostorije Inicijative mladih porukama kojima su etiketirani kao izdajnici. Na snimku se vidi kako desetak osoba bez ikakvog skrivanja lica dolaze do vrata Inicijative i ostavljaju džakove s lažnim novčanicama i nalepnice s porukama „strani plaćenici“.

 

Fotografije Stefana Simića sa Facebooka

 

Fotografija Marka Gajinovića sa sajta NSF

Izvor: Insajder

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.