Insajder otkriva: Srbijagas kao podizvođače na Turskom toku angažovao Milenijum tim i firmu Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića

Izgradnja srpske deonice nekada Južnog, a sada Turskog ili Balkanskog toka, kako ga u poslednje vreme nazivaju nadležni, odvija se mimo očiju javnosti. Reč je o kapitalnom projektu u koji država ulaže iz kredita u uverenju da će uloženo vratiti kroz naplatu tranzitnih taksi. Pošto se projekat realizuje po međudržavnom sporazumu između Rusije i Srbije iz 2008, firme su na ovom projektu angažovane bez tendera. Novinari Insajdera uspeli su da dođu do ključnih ugovora, koji pokazuju da su na ovom projektu kao pod-podizvođači Javnog preduzeća Srbijagas angažovane iste firme koje su i ranije na sporan način dobijale poslove od Srbijagasa, poput Milenijum tima, dok je kao pod-podizvođač angažovana i firma Inkop u vlasništvu biznismena sa Kosova, Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića.

Gasovod

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.