Male velike priče – Državni pečat (EMISIJA)

Stan koji ste platili, a za koji ste, pre kupovine, proverili svu dokumentaciju koja je zvanično overena u državnim institucijama, možete da izgubite i to zbog toga što je neko od državnih službenika, namerno ili slučajno, napravio propust. Upravo to se desilo Dragani Milisavljević koja je na kraju pomoć zatražila od novinara redakcije Male velike priče. U emisiji „Državni pečat” pogledajte kako smo rešavali ovaj slučaj.

Državni pečat, Male velike priče

„Stalno, čujem to, uknjižba, uknjižba mora da bude, da bi se verovalo da je stan koji kupuješ tvoj“, kaže Dragana Milisavljević.

Ona je naime kupila je stan koji je bio uknjižen i za koji je vlasnik posedovao svu dokumentaciju. Ispostavilo se, međutim, da su državni službenici propustili da urade svoj posao kako treba i da zbog greške koju su napravili Dragana Milisavljević može da završi na ulici.

„Svi vam garantuju, ali vi nemate gde da odete i da kažete zašto je to ovako, zašto? Sud neće ni da čuje, to je ništavno, sve je ništavno...”, objašnjava Dragana Milisavljević.

Novinari naše redakcije nekoliko meseci istraživali su šta sve u sistemu može da zakaže i šta je rešenje za građane kada državni službenik napravi grešku zbog koje neko ostaje bez cele svoje imovine.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.