Mesec dana od otvaranja Koridora 10, zatvorena po jedna traka u tunelima Predejane i Manajle (VIDEO)

Mesec dana od kada je najviši državni vrh prisustvovao svečanom otvaranju Koridora 10, došlo je do privremenog zatvaranja pojedinih traka. Kako su juče saopštili Koridori Srbije, po jedna traka u tunelima „Predejane“ i „Manajle“ biće privremeno zatvorena zbog obavljanja završnih testiranja u svakoj od tunelskih cevi.

Koridor 10

Ova kompanija obrazlaže da je do testiranja došlo sada, jer ih je jedino moguće obaviti pod saobraćajem i da se radi o testiranju određenih scenarija koja podrazumevaju automatsku detekciju pojedinih vrsta incidenata.

„Završno testiranje trajaće najdalje do 25. juna ove godine, nakon čega će biti uspostavljen normalan režim saobraćaja. Napominjemo da se završno testiranje vrši sa ciljem da i tokom turističke sezone svi sistemi u tunelima funkcionišu besprekorno“, naveli su Koridori.

Podsetimo, posle više od dve decenije sredinom maja je saopšteno da je završen ceo Koridor 10. Predstavnici vlasti, međutim, do danas nisu saopštili koliko je Koridor 10 na kraju koštao građane Srbije. Član Skupštine Koridora Srbije Nenad Ivanišević, gostujući u Insajder debati, rekao je da se Srbija u kreditima zadužila najmanje milijardu evra, ali da procena konačnih troškova tek treba da se uradi.

Izgradnju ove deonice autoputa duge oko 300 kilometara pratili su brojni problemi, zloupotrebe i stalno pomeranje rokova. 

Samo jedan deo tog puta je deonica kroz Grdeličku klisuru, čija je izgradnja, sudeći po danas poznatim informacijama, uvećana za najmanje 110 miliona evra.

 

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.