Napadači na Vazurino obezbeđenje se nagodili s Tužilaštvom

Veljko Belivuk i Darko Ristić, kojima je suđeno zbog prebijanja člana obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, priznali su krivicu i nagodili se s Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, prenosi TV N1. Sporazum bi sledeće nedelje trebalo da potvrdi i sud i izrekne im presudu.

Prema sporazumu, Belivuk je za kaznu od godinu dana zatvora priznao krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić je za godinu i 10 meseci zatvora priznao nasilničko ponašanje u sticaju s teškom telesnom povredom.

Krivičnom gonjenju dva navijača nisu se pridružili oštećeni, koji su tokom suđenja saslušani. Miloš Vazura nije imao status oštećenog. Podsetimo, Miloš Vazura je uspeo da se skloni čim je napadnut jedan od oštećenih.

Optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja u junu rekli da nisu imali nameru da napadnu Vazuru. Kako su rekli, pripadnika obezbeđenja tukli su zbog teške psovke.

Na jednom od suđenja svedočio je i generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura. On je tada rekao kako nije ni video ko je udario pripadnika njegovog obezbeđenja.

Takva izjava bitno se razlikovala od svih saopštenja koje je klub objavio nakon napada, ali i onoga što se jasno vidi na snimku napada koji su zabeležile sigurnosne kamere. Da nije video napadače rekao je i Vazurin vozač na suđenju.

Tužilaštvo zbog brutalnog napada ispred prostorija kluba nije teretilo Aleksandra Stankovića, jednog od vođa navijača. Stanković je u trenutku napada imao pravosnažnu presudu od pet godina i 10 meseci zatvora zbog trgovine drogom i posedovanja oružja, ali izdržavanje kazne odlaže godinama. 

Na snimku se vidi i to da Stanković nije dozvolio nikome da priđe i pomogne povređenom pripadniku obezbeđenja, kog su napadači nastavili da udaraju nogama u glavu dok je ležao na betonu.

Stanković je s Belivukom i Ristićem priveden zbog ovog napada 8. maja, čak 10 dana pošto se dogodio napad. Međutim, odmah je pušten jer Tužilaštvo za njega nije ni tražilo pritvor.

Belivuk je takođe u trenutku napada imao pravosnažnu presudu na pet meseci i 15 dana zatvora jer je 2007, kao član obezbeđenja beogradskog splava Blejvoč udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M.

Podsetimo, prema saznanjima Insajdera, uprava Fudbalskog kluba Partizan, koju operativno vodi generalni direktor Miloš Vazura, pristala je da učini niz ustupaka huliganima, što predstavlja i kraj sukoba koji je kulminirao napadom na pripadnika Vazurinog obezbeđenja ispred ulaza na stadion Partizana 28. aprila.

Iako su u klubu objašnjavali da je napad u vezi s klupskim izborima i borbom za rukovodeće pozicije u klubu, prema istraživanju Insajdera radi se o sukobu u vezi s procentima od prodaje fudbalera.

Insajder se sukobom u Partizanu bavio u emisiji Insajder bez ograničenja: Jači od države.

 

 

 

Izvor: N1