Vođa navijača Partizana: Da vidim ko će da zabrani majice s likom ubijenog Stankovića

Posle izjave jednog od vođa navijača Partizana Veljka Belivuka da su navijači odlučili da fudbaleri i košarkaši tog kluba na teren izađu u majicama s likom ubijenog osuđivanog kriminalca Aleksandra Stankovića jasno je da huligani vladaju Partizanom, a ne uprava kluba.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Veljko Belivuk je osuđen na godinu dana kućnog pritvora zbog toga što je bio jedan od huligana koji su u aprilu brutalno pretukli pripadnika obezbeđenja direktora Partizana. Ceo incident zabeležen je sigurnosnim kamerama kluba. Javnost je bila šokirana brutalnošću huligana koji su bili svesni da se sve snima.

Belivuk je intervju za mesečnik Njuzvik dao u konferencijskoj sali Partizana i to ispred panoa sa sponzorima kluba i jasnim obeležima Partizana. Po svemu sudeći, uprava kluba smatra da nema ničeg spornog u tome da osuđeni huligan koristi konferencijsku salu kluba za intervju.

U intervjuu na 10 strana Belivuk se predstavlja kao jedan od vođa navijača Partizana, ali i kao najbolji prijatelj Aleksandra Stankovića.

Na pitanje ko je organizovao da igrači nose majice, Belivuk je rekao:

„Dato je da se obuku i to je kraj priče, nema rasprave. Da vidim ko će da kaže da neće. Eto, kada moram tako da kažem. Da vidim ko će da zabrani da se obuku majice s likom moj pokojnog brata? Čoveka koji je, koliko god nekada navijao za Zvezdu, mnogo veći partizanovac nego neki koji su ovde trenutno. I jesu fudbaleri i košarkaši morali to da prihvate. Nije bilo ništa nasilno. Bilo je: 'Ljudi, da li hoćete?', odgovor je bio: 'Hoćemo', onda: 'Hvala lepo, prijatno, doviđenja.' Ali šta urade novinari? Zaustave dva najgluplja fudbalera i pitaju za tako škakljivu temu. Pa zaustave košarkaša koji nema pojma. Nama je važno da nije bilo nikakvog primoravanja“, kaže između ostalog Belovuk, kako novinar navodi, povišenim tonom.

Na pitanje da li su igrači prihvatili da obuku majice iz straha ili iz poštovanja, Belivuk odgovara da ne zna.

„To već ne znam. Da rade iz poštovanja, teško da rade iz poštovanja... nekada su i u Partizanu i u Zvezdi igrala njihova deca i znali su ko su ti navijači. Ovi danas kad nas vide, osim Saleta Ilića i još dvojice, spuste glave i tresu se. A za to nema nikakvog razloga“.

Aleksandar Stanković, koji je takođe bio jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je sredinom oktobra u mafijaškom obračunu. Iako je bio pravosnažno osuđen zbog trgovine drogom i posedovanje oružja na pet godina i 10 meseci, Stanković je tri godine, uz dozvolu suda, odlagao odlazak na izdržavanje zatvorske kazne.

Niko nije smeo da kaže ko je naredio da igrači odaju počast ubijenom kriminalcu

Na prvim utakmicama nakon ubistva Stankovića fudbaleri i košarkaši Partizana izašli su na teren u majicama s likom Aleksandra Stankovića na kojima je pisalo "Dobro pamtim sve“, odajući mu tako počast.

Kapiten FK Partizan Saša Ilić je u izjavi za Insajder.net rekao da pitamo upravu ko je odgovoran za to.

U međuvremenu su mediji preneli izjavu fudbalera Valerija Božinova, koji je rekao da su igrači tako hteli da se oduže navijaču koji je bodrio klub. Uprava je danima ćutala, a potom su tvrdili da je to „spontana reakcija“ igrača, pozivajući se na izjavu Božinova.

Na pitanje novinara Insajder.neta šta to znači i ko onda upravlja Partizanom - uprava kluba, Božinov ili navijači – direktor kluba Miloš Vazura i tadašnji kandidat za predsednika kluba, a danas predsednik, Milorad Vučelić tvrdili su da klub vodi samo uprava.

Izjava vođe navijača Partizana, odnosno huligana Belivuka, demantuje sve ove prethodne tvrdnje i zapravo potvrđuje javnu tajnu da FK Partizan ne upravlja uprava kluba nego huligani, a da država to toleriše.