Administrativni odbor kaznio Obradovića i Šarovića smanjenjem plate

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja kaznio je šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića sa 10 odsto smanjenja plate, odnosno 6.829 dinara zbog vređanja Skupštine Srbije, a poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović kažnjen je sa 20 odsto smanjenja, odnosno 13.659 dinara zbog istupa na sednici tog odbora.

Skupština Srbije

Poslanica Dveri Marija Janjušević predložila je da se "sugeriše predsednici Skupštine da se povuče odluka o kažnjavanju Obradovića" i da je učinjena greška jer on na skupštinskoj sednici nije poredio Skupštinu Srbije s logorom Aušvic, kako je to uardila predsednica parlamenta.

"Predsednica je previdela neke detalje i to tumačila kako je njoj u trenutku odgovaralo ", rekla je Janjušević i dodala da je pre Obradovića govorio poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić koji je pominjao Aušvic.

Poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura rekla je na odboru da postoje različiti kriterijumi za kažnjavanje poslanika opozicije i vladajućih partija.

Odbor je danas odobrio poslaniku Srpskog pokreta obnove Aleksandru Jugoviću da obavlja i drugu funkciju, odnosno da bude i član odbora Agencije za restituciju.

Macura je rekla da bi odobravanje vršenja dve funkcije trebalo da bude izuzetak, a da je to u Skupštini Srbije postala praksa i da se dve funkcije odobravaju na skoro svakom odboru.

"Mislim da je nekorektno", rekla je Macura.

Odbor je konstatovao i da je poslaniku Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Miroljubu Stankoviću istekao mandat jer je preminuo.

Odbor je takođe usvojio odluku o utvrđivanju spiska nalepnica za parkiranje.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.