Brnabić: Slanje izmenjene Medijske strategije u Brisel je bila greška

Premijerka Srbije Ana Brnabić, izjavila je da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja. Ona je u intervjuu za N1 rekla da "apsolutno misli da je došlo do greške", i da želi kako kaže da se u "potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu" dođe do najboljeg mogućeg rešenja.

Ana Brnabić

"Nisam se bavila detaljno ni samim finalnim Nacrtom medijske strategije, niti zamerkama. Na kraju krajeva, ako ćemo iskreno, nije pri mom kabinetu ni trebalo da se radi Medijska strategija. To je bila inicijativa medijskih i novinarskih udruženja da se to ne radi više pri Ministarstvu kulture i informisanja, nego pri mom kabinetu. Ja sam na to pristala zato što sam želela iskreno da pokrenemo taj proces", rekla je Brnabić TV N1.

Ona je rekla da je bila pod utiskom da su sa Nacrtom koji je poslat Evropskoj komisiji, nekako bili upoznati svi članovi Radne grupe, a da se iznenadila da nisu, kao i da je zatim videla u medijima komentare i da "neki članovi Radne grupe imaju neke ozbiljne supstancijalne zamerke na taj Nacrt medijske strategije".

Kako je rekla, za nju je jedan od osnovnih ciljeva Medijske strategije i rada na Medijskoj strategiji bolje poverenje, izgradnja međusobnot poverenja.

"I apsolutno ne želim da se u jednom trenutku razmišlja da ćemo mi ići na usvajanje Medijske strategije, a da to nije prošlo kroz Radnu grupu, da Radna grupa ne zna tačno koji dokument ide, i da o tom dokumentu pričamo", rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da došlo do greške kada je takav Nacrt poslat u Brisel.

"Taj Nacrt su hteli da pošalju, ali je došlo do greške zato što su izbacivali neke supstancijalne stvari oko kojih su radili svih tih meseci u okviru Radne grupe. Ja želim da razumem zašto su izbačene, ko je izbacio i koje su tačno zamerke tih ljudi koji su izbacili i da sednemo zajedno ponovo sa medijskim i novinarskim udruženjima i da vidimo o čemu se radi", rekla je Brnabić.

Ona kaže da pokušava da ima potpuno otvoren kanal komunikacije s medijskim i novinarskim udruženjima.

"Da ne želimo da imamo najbolju moguću Medijsku strategiju koja je i do kraja sprovedena u tom potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu, ne bih ovo radila, i svakako ne bih ovo radila lično. Ponovo, došlo je do nekih, ne znam kako da kažem, isklizavanja u tom procesu. Ne znam zbog čega i ne znam kako i žao mi je što je do toga došlo. Sešćemo i videćemo kako to da popravimo", rekla je Brnabić za TV N1.

Izvor:N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.