Cucić: Vinovnici masovne tuče i pobune migranata u Obrenovcu biće procesuirani

Masovna tuča i pobuna nekolicine migranata u kampu u Obrenovcu je okončana uz pomoć policije, a izgrednici će biti kažnjeni, izjavio je za Agenciju Beta Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić / Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)

U kasarni u Obrenovcu, gde su smešteni migranti iz Avganistana, Pakistana, Iraka i drugi, prošle noći je izbila masovna tuča, zbog čega su u Obrenovac došle vojska i policija.

Vladimir Cucić je naveo je da se oko 50 mladjih migranata "vandalski ponašalo" zbog nezadovoljstva što ne mogu da napuste objekat i međusobnih svađa, a da su ostali tamo smešteni bili mirni.

"Nadam se da će svi koji su učestvovali u tuči i uništavanju prostora gde su smešteni, biti procesuirani, u skladu sa zakonom i odredbama vanrednog stanja. Policija je pretresla prostor i napisala prijave", rekao je Cucić dodajući da u Srbiji ima 9.000 migranata i da oni poštuju zakone.

Da se nešto dešava u Obrenocvu prvo je objavljeno na društvenim mrežama na kojima su korisnici okačili video snimak na kojem se vide vozila žandarmerije u koloni postavljena na ulazu u Obrenovac.   
Izvor: Beta