Dragoljub Simonović podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine Grocka

Dragoljub Simonović, koji je osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, podneo je ostavku na funkciju predsednika Opštine Grocka, potvrdili su za Insajder sekretarka Skupštine Grocke Tatjana Vučević i njegov advokat Ivica Vuković.

Dragoljub Simonović

„Dragoljub Simonović je podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine“, kaže za Insajder Tatjana Vučević.

Ona, međutim, nije odgovorila da li je ostavku podneo danas i da li je ona u pisanoj formi dostavljena Skupštini Opštine Grocka.

Da je Simonović podneo ostavku na čelnu poziciju Opštine Grocka potvrdio je za Insajder i njegov advokat Ivica Vuković.

 „On je danas podneo ostavku“, kaže Vuković.

Simonović: Povlačim se da ne bi koristili moje ime zarad obračuna sa SNS

Kako prenosi N1,  Simonović je u pisanoj izjavi  naveo da podnosi ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini, na čijem je čelu bio u tri navrata, još od 2005. godine.

„Želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen", naveo je on.

On je objasnio da se povlači iz politike jer ne želi da se njegovo ime “besprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa Srpskom naprednom strankom”.

Simonović je poručio i da će svoju istinu dokazati pred institucijama Republike Srbije koje su, kako ističe, jedine nadležne da kažu zadnju reč i proglase ga krivim ili nevinim.

Simonović, koji je se sumnjiči da je naložio paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću, pušten je na slobodu 7. marta, posle 40 dana provedenih u pritvoru. Drugo osnovno tužilaštvo je uložilo žalbu na tu odluku Suda, ali je ona odbijena. Nakon njegovog oslobađanja, novinar portala  Žig info Milan Jovanović kome je u noći između 11. i 12. decembra zapaljena kuća, dobio je stalnu policijsku zaštitu.

“Zahtev tužilaštva smatra se neosnovanim”, navela je Irina Kovačević, portparolka Drugog osnovnog suda.

U danu kada je uhapšen, javnosti se, tim povodom, vanredno obratio predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je tada izjavio da “partijska knjižica nikog neće sačuvati od odgovornosti”.

Međutim, mesec i po dana kasnije Dragoljub Simonović pušten je da se brani sa slobode, protiv njega nije podignuta optužnica, a nije mu ni izrečena zabrana prilaska novinaru Jovanoviću.

Na pitanje da li će biti smenjen sa čelne funkcije u Grockoj, zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner SNS Goran Vesić je rekao da Grad nema takve ingerencije. Upitan da li SNS, čiji je Simonović član i koja ima natpolovičnu većinu u lokalnom parlamentu, može nešto da uradi, Vesić je rekao da je to pitanje za Opštinski odbor SNS u Grockoj, čiji je predsednik upravo Dragoljub Simonović.

Izvor: Insajder