I Apelacioni sud traži povlačenje nacrta izmena Ustava o pravosuđu

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić objavio je da će Apelacioni sud u Beogradu uputiti inicijativu za povlačenje postojećeg nacrta Ustavnih amandmana i da se u radu nove radne grupe pođe od predloga iz 2016. godine.

Apelacioni sud u Beogradu

"Na sednici Apelacionog suda u Beogradu zaključeno da se uputi inicijativa za povlačenje postojećeg nacrta Ustavnih amandmana i da se u radu nove radne grupe pođe od predloga ASB po ovom pitanju iz 2016", naveo je Majić na svom Tviter nalogu.

Radni tekst Ustavnih izmena udružene sudije i tužioci, iz dana u dan kritikuju navodeći su da su amandmani neprihvatljivi tražeći da se oni povuku. Juče je čak povljačenje amandmana zatražio i Nacionalni konventa za EU.

Kroz predložene amandmane, kako je pokazala analiza Insajdera samo nekoliko dana posle objavljivanja predloga novog teksta Ustava, krije se zapravo stavljanje pravosuđa pod potpunu kontrolu.

Sa druge strane, predstavnici izvršne vlasti ukazuju da je svaka kritika zainteresovane javnosti vrlo dobrodošla tvrdeći, međutim, da su predložena rešenja donose jednaku primenu zakona za sve.

Izvor: Insajder