Kosovska policija traži pomoć građana u istrazi ubistva Ivanovića

Kosovska policija uputila je danas apel javnosti za pomoć u istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Medijima je dostavljena fotografija automobila, a građani se pozivaju da informacije o vozilu, ukoliko ih imaju, dostave policiji.

Vozilo za koje kosovska policija traži informacije

"Nakon odobrenja za javno objavljivanje informacija koje bi mogle da pomognu u istrazi slučaja ubistva Olivera Ivanovića, istražna jedinica Policije Kosova obraća se javnosti da, ukoliko bilo ko poseduje informacije o ovom vozilu iste dostavi najbližoj policijskoj stanici," naveli su u saopštenju iz Kosovske policije za region Sever, uz dostavljenu fotografiju vozila.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred prostorija svoje građanske inicijative u Kosovskoj Mitrovici.

Za sada nisu vidljiv napredak u istrazi ubistva.

Nedavno je navršeno mesec dana od ubistva Ivanovića. 

Ivanovićeva glavna saradnica Ksenija Božović je tada izrazila razočaranje i poručila da je potrebno da se u istragu uključe zajednički i Beograd i Priština ako žele da rasvetle ubistvo.

Advokat Nebojša Vlajić ocenio je tom prilikom da je vreme da se nadležne institucije oglase i porodici i javnosti kažu čime istraga raspolaže.

"Vreme je da se kaže čime istraga raspolaže ako nemaju ništa konkretno neka to i kažu", rekao je Vlajić.

On je dodao da o istrazi može da se čuje samo od političara, ali ne i od nadležnih institucija.

Kosovska policija je u prvim danima po ubistvu pregledala zapise video kamera sa sedišta GI SDP koje su snimile mesto ubistva, ali i obavila razgovor sa brojnim svedocima. Utvrdila je i ko je vlasnik zapaljenog vozila pronađenog u Kosovskoj Mitrovici odmah nakon ubistva i za koje se sumnjalo da je korišćeno u izvršenju tog krivičnog dela.

Razmene informacija između Beograda i Prištine nije bilo do prvih dana februara.

Izvor: KoSSev

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.