Kosovski tužilac za Insajder: Izdat međunarodni nalog za hapšenje Radoičića zbog sumnje da je organizovao grupu za ubistvo Ivanovića

Za Milanom Radoičićem, potpredsednikom Srpske liste, izdat je međunarodni nalog za hapšenje, kaže za Insajder kosovski tužilac Sulj Hodža. On navodi da se Radoičić sumnjiči da je pomogao i organizovao grupu za ubistvo Ivanovića, ali i za organizovani kriminal i trgovinu drogom.

Milan Radoičić Foto: Srđan Ilić

Hodža za Insajder navodi da je raspisana interna potrenica za Zvonkom Veselinovićem, biznismenom sa Severa Kosova, ali on se ne sumnjiči za ubistvo Ivanovića, već neke druge osobe, kao i za organizovani kriminal.

Kosovski tužilac je ranije izjavio za Insajder da, osim što se sumnjiči da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, protiv Milana Radoičića podneta je krivična prijava i za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

 „Dobio sam dopunsku krivičnu prijavu protiv Radoičića. Prilikom pretresa njegovog stana pronađeno je 75 grama kokaina“, rekao je Hodža.

Živojin Jokanović, advokat Milana Radoičića, ranije je izjavio za Insajder da je kosovskom tužilaštvu podneo zahtev da Radoičić bude saslušan u Beogradu. Međutim, Hodža je naveo da on može da bude saslušan samo na teritoriji Kosova.

„Ubistvo Olivera Ivanovića se dogodilo na teritoriji Kosova i Milan Radoičić samo ovde može da bude saslušan“, navodi on.  

Osnovni sud u Prištini je 24. januara po zahtevu Specijalnog tužilaštva Kosova, izdao interni nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Nakon zaoštravanja odnosa Beograda i Prištine, policija je u novembru prošle godine pokušala hapšenje Radoičića u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali ga nije pronašla u njegovom stanu. 

Tada su u akciji specijalnih policijskih snaga ROSU uhapšeni pripadnici KPS Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković, kao i Marko Rošić. Kako je tada saopšteno, oni su privedeni u sklopu istrage o ubistvu Olivera.

Samo dan pre ove akcije Radoičić je bio u Beogradu na sastanku Srpske liste sa predsednikom Srbije, koji su snimali svi mediji. U prvom trenutku nakon hapšenja nije se znalo gde je Radoičić, da bi MUP Srbije tri dana kasnije saopštio da ga je saslušao, ne navodeći gde.

Potom su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić javno tvrdili da je Radoičić prošao poligraf i da nema nikakve veze sa ubistvom Ivanovića. Radoičić se već 29. novembra zajedno sa predstavnicima Srpske liste sastao ponovo sa predsednikom Vučićem.

Na javnom servisu predsednik Srbije tvrdio je i da je Radoičić saslušan neformalno i na Kosovu još 21. februara, ali da je Priština to krila.

“Oni su sada hteli da ga ubiju. Prvo je ucenjivan jedan drugi čovek, pripadnik narko-klana uhapšen na Kosovu po crnogorskoj poternici, kome je nuđeno da optuži Radoičića da bi mogli da upakuju priču i optuže Beograd. Pošto on to nije mogao da im kaže i učini, oni su došli do ovoga”, rekao je Vučić krajem novembra za RTS.

Krajem decembra kosovski tužilac Sulj Hodža za Insajder je rekao da zbog istrage još ne može da objavi dokaze o umešanosti Radoičića u ubistvo nekadašnjeg lidera Građanske inicijative SDP, kao i da još utvrđuju ulogu njegovu ulogu u tom zločinu.

Osim Radoičića, za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića sumnjiče se još policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić čiji je broj registarskih tablica pronađen na cedulji u džepu ubijenog Ivanovića. Kako je ranije izjavio Hodža ,sumnja se da je u ubistvo umešana i sekretarica Ivanovića - Silvana Arsović.

Izvor: Insajder

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.