Kosovsko tužilaštvo: Radoičić za sada neće biti optužen za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovsko tužilaštvo potvrdilo je za KTV da potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić neće biti obuhvaćen optužnicom za ubistvo lidera SDP-a Olivera Ivanovića, prenosi Kossev.

Milan Radoičić Foto: Srđan Ilić

Iako je za Radoičićem već raspisan međunarodni nalog za hapšenjem, tužilaštvo je potvrdilo za KTV da trenutno neće biti optužen u tom slučaju.

Prema rečima tužioca koji vodi istragu, Sulja Hodže, optužnicom će biti obuhvaćeno šest osoba za koje se sumnja da su pomagale u ubistvu Ivanovića, prenosi KTV.

Hodža kaže da veruju da su identifikovali jednu od dve osobe na nedavno objavljenim fotografijama kada su zatražili informacije od građana.

Ali njihova imena je kasnije u Beogradu javno spomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da su u Mitrovici bili samo kao studenti koje su nepravedno procesuirali na Kosovu.

Prema Hodžinim navodima, muškarci su Ivanovića navodno pratili nekoliko minuta pre nego što je ubijen.

U međuvremenu, Marko Rošić, jedan od prvih pritvorenika u ovom slučaju koji se nalazi u zatvoru visoke bezbednosti, prema navodima njegove odbrane, pokušao je samoubistvo.

Oliver Ivanović ubijen je tokom ulaska u kancelariju svoje stranke SDP u Severnoj Mitrovici sa 6 metaka 16. januara 2018.

Tri osobe su još uvek u pritvoru zbog ovog ubistva, dok je tužilaštvo u ovom periodu proširilo istrage i na mnoge druge, uključujući kolege bivšeg lidera SDP-a Olivera Ivanovića.

Istragu za ubistvo Ivanovića vode dva tužilaštva – u Prištini i u Beogradu. Međutim, do sada su se mogle čuti samo dijametralno suprotne tvrdnje Beograda i Prištine u vezi sa ovim ubistvom. Dokaze za sada ne predstavlja ni jedna ni druga strana.

Izvor: Insajder, Kossev