Martinović (SNS): Opozicija je imala većinu u RIK-u i u biračkim odborima.

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović danas je, povodom zahteva opozicije za smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, rekao da je mogu smeniti ako imaju većinu.

Aleksandar Martinović

Martinović je na konferenciji za novinare u Skupštini odbacio kritiku opozicije o izbornoj krađi i o navodnoj neustavnosti odluke Maje Gojković da Parlament ne radi tokom predizborne kampanje.

On je rekao da je predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio dva miliona glasova i da su ljudi glasali za nastavak ekonomskih reformi, mir, stabilnost i razvoj zemlje.

Ističući da je Vučićeva pobeda "čista kao suza", Martinović je rekao i da u prilog tome govori činjenica da je opozicija imala većinu u Republičkoj izbornoj komisiji, kao i u biračkim odborima.

Martinović je rekao da je na 8.253 biračka mesta, bez Kosova i Metohije, vladajuća partija imala 41.178 članova biračkih odbora, a opozicija 189.732 člana.

"A sada ja vas pitam ko je koga mogao tu da pokrade", kazao je Martinović.

Odbacujući kritike o prevelikoj medijskoj zastupljenosti Aleksandra Vučića, on se pozvao na istraživanje BIRODI-ja, po kojem je Vučić na RTS-u bio prvi, ali po broju negativnih priloga, da je na TV Prva bio treći po broju negativno intoniranih priloga, kao i na TV Hepi, dok je na TV B92 bio drugi po broju negativnih priloga.

"Eto toliko o medijskoj blokadi u Srbiji", rekao je Martinović.

Govoreći o protestima širom Srbije, on je rekao da su politički, da ih organizuju oni koji su izgubili predsedničke izbore - DS i izborni štabovi Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Boška Obradovića.

Naveo je da je sve u redu dok su protesti mirni, da građani imaju pravo na takav vid izražavanja stava, ali napomenuo da "nisu baš u skladu sa zakonom" jer nisu prijavljeni Policiji.

Martinović ih je uporedio s protestima 2008. na kojima je poginuo član SRS-a Ranko Panić, navodeći da je njega "ubila Tadićeva policija".

Martinović je zatim pokazao fotografije sa sadašnjih protesta, na kojima su pojedini zvaničnici opozicionih stranaka, jedan službenik Ambasade Velike Britanije na protestu u Beogradu i jedan službenik Ambasade SAD na protestu u Novom Sadu. Pokazao je i fotografije novinara Dinka Gruhonjića, Dragoljuba Petrovića i Zorana Kesića.

Upitan odakle mu te fotografije, on je rekao da se svi oni sami hvale odlascima na proteste i da slike stavljaju na društvene mreže.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.