Mihajlović: Nema sukoba između Ane Brnabić i mene, neko želi da napravi konflikt

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema sukoba između nje i premijerke Ane Brnabić.

Zorana Mihajlović

Mihajlović je za N1 u Trstu, gde se danas održava Samit Zapadnog Balkana i Evropske unije u sklopu Berlinskog procesa, rekla da Anu Brnabić poznaje već 20 godina, da je poštuje, da dobro sarađuju i da "nema potrebe da je iko brani od nje".

Mihajlović je rekla i da je ona samo iznela mišljenje, a ne i kritiku kada je izjavila da je Ana Brnabić transkripte intervjua za agenciju Blumberg u kome je navela da bi se Srbija ako bi morala da bira opredelila za EU, a ne Rusiju trebalo da da članovima Vlade Srbije, a ne ruskom ambasadoru u Srbiji Aleksandru Čepurinu.

"Ono što mi se negde čini posle cele te priče o transkriptima da se prosto pokušava napraviti konflikt između mene i Ane i to od onih ljudi koji nju ne znaju ni šest meseci, a ja Anu znam 20 godina. Nema potrebe braniti Anu od mene, nas dve dobro sarađujemo i ta izjava da transkripti treba dati članovima vlade nije bila nikakva kritika to je bilo iznošenje mog mišljenja", rekla je Mihajlović.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je u intervjuu američkoj novinskoj agenciji „Blumberg“ 4. jula da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između članstva u Evropskoj uniji i bližih veza sa Rusijom, odlučiti za ovo prvo.

Ovaj intervjuu Ane Brnabić je izazvao velike reakcije u zemlji i svetu.

Samo dan nakon intervjua pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je izjavio da se Kremlj s određenim skepticizmom odnosi prema izjavi srpske premijerke Ane Brnabić da će radije izabrati EU nego Rusiju u slučaju da bude primorana da bira, dok je Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, rekla da Moskva iskreno želi da Beograd ne bude pred tim izborom.

Nakon toga, Zaharova je za Sputnik rekla da se premijerka Srbije Ana Brnabić sastala sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom mu objasnila da su njene reči u intervjuu američkoj agenciji Blumberg pogrešno interpretirane.

Ona je dodala da je Brnabić takođe dala Čepurinu stenogram svog intervjua u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje.

Izvor: Beta