Milutinu Jeličiću potvrđena presuda od tri meseca zatvora za nedozvoljene polne radnje

Viši sud u Kruševcu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je u julu ove godine na tri meseca zatvora osuđen bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka zbog polnog uznemiravanja bivše poslovne saradnice Marije Lukić.

Milutin Jeličić

"Potvrđena je presuda, odbijene su žalbe, Jutka treba da ide u zatvor. On treba da dobije poziv za izdržavanje kazne, to može da bude već danas. Očekujem da će on izbegavati da ode u zatvor, kao što je izbegavao pozive za sudjenje. On je čovek koji ne poštuje pravosudje, pa sam siguran da će policija morati da ga juri", rekao je agenciji Beta punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović.

Kruševački Osnovni sud je presudu, kojom je Jeličić osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne za krivično delo nedozvoljene polne radnje prema svojoj sekretarici Mariji Lukić u periodu od 2015. do 2016. godine, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje, doneo 10. jula.

U martu 2018. godine kruševačka policija podnela je krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

Jeličić je ostao pri stavu da je ceo postupak politički motivisan.

U trenutku kada je protiv njega podneta krivična prijava, Jeličić je bio predsednik opštine Brus.

Uz ovaj postupak za seksualno uznemiravanje koji se vodi protiv Milutina Jeličića, istražuje se i trgovina uticajem, a Insajder je objavio da je bivši predsednik opštine Brus prekršio uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine.

On je, naime, devet godina krio da je vlasnik stana u centru Beograda. Ovu nekretninu je kupio još 2011. godine, ali je, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.  Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Insajder je u emisiji “Vrh bezakonja” objavio na koje je sve načine pokušano da se spreči rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu kao i kako su pojedine institucije u tome pomagale investitorki Snežani Mitković.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.