MUP: Preduzećemo sve mere za rasvetljavanje slučaja obijanja kuće novinarke KRIK-a

Policijskoj upravi za grad Beograd prijavljeno je obijanje kuće u kojoj živi novinarka KRIK-a Milica Vojinović, a koja je vlasništvo njenog oca, saopštio je MUP. Prethodno je KRIK saopštio da je kuća obijena dok se novinarka s porodicom nalazila van Srbije, da još nije poznato da li je nešto ukradeno, ali da u kući nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i budući rad KRIK-a.

MUP, Ilustracija

KRIK navodi i da je obijenu kuću zatekla rođaka novinarke.

“Stvari su izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji. Redakcija KRIK-a poziva nadležne da što pre ispitaju slučaj i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom”, navodi KRIK.

MUP je potom saopštio da su policijski službenici policijske stanice Čukarica i uviđajna ekipa kriminalističke policije izašli na lice mesta radi vršenja uviđaja.

„Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja prijavljenog događaja“, piše u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, u julu 2017. godine stan je obijen i novinarki KRIK-a Dragani Pećo, a i taj slučaj je prijavljen policiji.

Ovaj slučaj ni posle više od dve godine nije rešen.

Izvor: Insajder, KRIK

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.