Novi pokušaji prodaje lokalnih medija

Ministarstvo privrede pokrenulo je nove postupke prodaje nekoliko lokalnih medija jer je poništena njihova privatizacija zato što novi vlasnici nisu ispunjavali ugovorene obaveze.

Mediji

Objavljeni su pozivi za slanje pisama zainteresovanosti za kupovinu Televizije Blace, Nedeljnih novina iz Bačke Palanke i Radio-televizije Pruga iz Lajkovca.

U Televiziji Blace koja je bila prodata niškoj Televiziji Belami u vlasništvu Vidosava Radomirovića sada nema zaposlenih, a vrednost njene imovine je 448.000 dinara.

Nedeljne novine je ranije kupio Milojko Pavlović iz Novog Sada i u tom mediju je ostalo troje zaposlenih, a vrednost imovine je 189.000 dinara.

Radiotelevizija Pruga je bila u vlasništvu Mirjane Krstić iz Obrenovca, a posle poništenja privatizacije u njoj je ostalo šestoro zaposlenih, uz imovinu od 216.000 dinara.

Ministarstvo privrede je prethodno, 27. februara, objavilo javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije Radio-televizije Kragujevac.

Zainteresovani investitor, kako je navedeno, trebalo bi da do 27. marta dostavi predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja zaposlenih (iz RTV Kragujevac, kao i van RTV Kragujevac), koje je spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Prethodna privatizacija Radio-televizije Kragujevac poništena je 25. januara 2017.

Izvor: Beta, Insajder

Potpisivanje peticije za podršku RTV Kragujevac

Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac, gde je u januaru raskinuta privatizacija, počeli su danas prikupljanje potpisa podrške za opstanak te regionalne medijske kuće. Peticiju je za sat vremena potpisalo više od 1.000 građana.

Glavni poverenik sindikata Nezavisnost Goran Antonijević rekao je ranije agenciji Beta da zaposleni peticijom traže od Grada Kragujevca i ministarstava privrede i za kulturu i informisanje da hitno obezbede rešenje za RTK koje će da omogući opstanak te medijske kuće i slobodno, pravovremeno i istinito informisanje građana Kragujevca i Šumadije.


Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.