NUNS: Ugrožena bezbednost Dragana Janjića, nadležni da preduzmu mere

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne organe da preduzmu mere protiv pojedinaca koji na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč Dragana Janjića, potpredsednika NUNS-a i glavnog i odgovornog urednika novinske agencije Beta.

NUNS ilustracija

Kako je NUNS saopštio, bezbednost Dragana Janjića je direktno ugrožena jer se na pojedinim fejsbuk stranicama nude podaci o njegovoj adresi stanovanja, a hajka je indikativno pokrenuta sponzorisanom objavom, što govori da se radi o organizovanoj kampanji protiv njega.

"NUNS smatra da je za ugrožavanje bezbednosti Dragana Janjića saodgovoran i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, izmedju ostalih i Janjića", navedeno je u saopštenju.

Direktan povod za pretnje Janjiću bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano.

Liga socijaldemokrata Vojvodina takođe je najoštrije osudila pretnje glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću i pozvala nadležne da hitno reaguju.

"Nedopustivo je da se bilo kojem gradjaninu Srbije preti zbog iznetog mišljenja! Ćutanje države bila bi jako loša poruka!", naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je zatražila od nadležnih da obezbede sigurnost Draganu Janjiću i njegovoj porodici, a odgovorne da privedu licu pravde.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.