Obijen i ispreturan stan novinarke KRIK-a, ništa nije ukradeno

Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK Dragani Pećo danas je obijen stan. Ona za Insajder navodi da je slučaj prijavljen policiji.

Ona je agenciji Beta rekla da je u stanu sve ispreturano, ali da ništa od vrednosti nije izneto. "Obili su mi stan i sve ispreturali. Veoma sam uplašena, deluje zastrašujuće to što se desilo", rekla je ona agenciji Beta.

Pećo za Insajder dodaje da je brava obijena i da je slučaj prijavljen policiji kao i da je policija obavila uviđaj. Pećo je rekla da policija i tužilaštvo treba ozbiljno da se posvete rešavanju tog slučaja pošto je obijen stan novinara koji se bavi istraživačkim novinarstvom. Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović rekao je da u stanu ništa ne nedostaje.

„Nismo primetili da išta fali od vrednosti, laptop, mobilni telefoni i takve stvari. Stan je ispreturan naglavačke, sve što postoji u stanu i po ormarima je izvučeno i bačeno, cilindar brave je polomljen, ali krađe nije bilo i to malo zbunjuje“ dodao je Dojčinović.

Mreži za istraživanje kriminala i korupcije nedavno je u Beču uručena nagrada za objavljivanje baze podataka o imovini političara. U ime KRIK-a nagradu su primili urednik Stevan Dojčinović i novinarka Dragana Pećo.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.