Odloženo suđenje bivšem predsedniku Opštine Brus, ispred suda delili fotografije žrtve

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen za seksulano uznemiravanje zloupotrebom službenog položaja, odloženo je danas za 27. maj, jer Jeličićeva advokatica nije mogla da prisustvuje suđenju. Okupljeni koji su došli da daju podršku bivšem predsedniku opštine Brus delili su fotografije na kojima se vidi telo žene u donjem vešu, za koju tvrde da je Marija Lukić.

Milutin Jeličić

Sudija Mladen Tipsarević je na početku suđenja pročitao dopis koji je dobio od Jeličićeve advokatice Irene Đorđević u kojem je pisalo da ona neće moći da prisustvuje pretresu jer u isto vreme ima suđenje u Višem sudu u Nišu.

Jeličić je potvrdio da je obavešten o tome, ali i da nije bio siguran da li će advokatica doći u Brus. On je rekao i da zbog toga ne može da daje izjave niti odgovara na pitanja.

Advokat Borović je rekao da se protivi odlaganju.

"U pitanju je manipulacija. Došle su svedokinje koje bi kroz svoje svedočenje kao i Marija potvrdile da se isto dešavalo i njima. Te žene su vrlo ugrožene žene i njima se preti u Brusu. Morao se naći način da ovo suđenje bude brzo i efikasno", rekao je Borović.

Kako je objavila TV N1, okupljeni koji su došli da daju podršku bivšem predsedniku opštine Brus delili su fotografije na kojima se vidi telo žene u donjem vešu, za koju tvrde da je Marija Lukić.

“Reč je o fotografijama koje su bile na mojim profilima na društvenim mrežama. Dobila sam upozorenje, i to mogu da potvrdim porukama, da su od određenih ljudi tražili montažu mojih fotografija kako bi me degradirali u javnosti. A sve zato jer nemaju nikakvih dokaza u sudskom postupku”, rekla je Lukić koja je tužila Jeličića zbog seksualnog uznemiravanja.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, rekao da je reč o fotografijama na kojima je Marija sa porodicom, ali su članovi bukvalno isečeni sa njih i kao takve su montirane.

Grupa žena koje daju podršku bivšem predsedniku opštine, okupila se i ispred suda u Brusu, a kada je Jeličić izlazio iz suda, dobio je aplauz podrške, a dok su Marija Lukić i Borivoje Borović davali izjave medijima, žene su povicima želele da ih nadjačaju.

Protiv Jeličića sedam žena je podnelo krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja. Optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica.

Jeličić je 1. marta izjavio da podnosi ostavku na funkciju predsednika Opštine, ali je ona dostavljena lokalnom parlamentu tek 14. marta. Odbornici su njegovu ostavku konstatovali 2. aprila.

Inače, kao razlog za podnošenje ostavke, Milutin Jeličić je u pismu dostavljenom Tanjugu 1. marta naveo da s te funkcije odlazi jer se “slučaj zbog kojeg mu se sudi koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića i za urušavanje SNS”.

Vučić je, s druge strane, izjavio da dela koja se pripisuju Jeličiću nije počinio u vreme SNS-a, već, kako je naveo, u vreme kada je bio "dosovac".

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave. Milutin Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Izvor: Beta, N1, Insajder