Podignuta optužnica protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv profesora glume Miroslava Mike Aleksića, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Presuda

„Obaveštavamo Vas da je od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića, kome je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih“ , navodi VJT u saopštenju.

Kako dodaju, predloženo je i produženje pritvora prema okrivljenom, o čemu će odlučivati Viši sud.

„Radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predloženo je isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Pripadnici MUP-a sredinom januara uhapsili su Aleksića zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Miroslav Mika Aleksić je pred Višim tužilaštvom u Beogradu negirao je izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Dan ranije Blic je objavio priču da je glumica Milena Radulović rekla da ju je reditelj više puta silovao.

Podršku glumici i drugim devojkama koje su slučaj prijavile policiji uputila je i potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, ali i mnoge javne ličnosti. Podršku su pružili i ministri Vlade Srbije, kao i Fakultet dramskih umetnosti.

Izvor: Insajder