Policija preuzela video zapis kamera sa zgrade ispred koje je ubijen Ivanović

Kosovska policija preuzela je video zapis sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u kome je sedište Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, a ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, rečeno je Beti u Kosovskoj policiji.

Oliver Ivanović

Prema rečima regionalnog šefa operative Kosovske policije Željka Bojića, policija je skinila video zapis sa sigurnosnih kamera i sav materijal, kao i onaj prikupljen tokom uviđaja, poslala na dalju obradu u Prištinu.

Kamere su bile postavljene tako da postoji mogućnost da su snimile trenutak kada je juče oko 8.15 pucano na Olivera Ivanovića. 

Lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija pravda Oliver Ivanović ubijen je juče iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici ispred svoje kancelarije. 

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić odmah nakon ubistva je rekao da su na mestu napada na Olivera Ivanovića pronađeni "određeni dokazi koji će se koristiti u daljem toku istrage".

Popodne je saopšteno i da kosovska policija ima informacije o poreklu vozila iz kojeg je pucano na Ivanovića i da se za vlasnikom traga.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića.

Istovremeno, Tužilаštvo zа orgаnizovаni kriminаl pokrenulo je predistrаžni postupаk o ubistvu predsednikа Oliverа Ivаnovićа, dok su predstavnici države ovo ubistvo okarakterisali kao teroristički akt, zahtevajući da srpski organi učestvuju u istrazi.

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri rekao je međutim da će istragu o ubistvu Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova.

Širom Srbije građani su juče odali poštu lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliveru Ivanoviću.

Kasno sinoć direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da dijalog sa Prištinom u Briselu neće biti nastavljen sve dok se ne sazna ko je ubio Olivera Ivanovića.

Izvor: Beta, Insajder