Položen kamen temeljac za fabriku Kjungšin Kejbl u Smederevskoj Palanci, država dodelila zemljište vredno više od 250.000 evra

U industrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci danas je položen kamen temeljac za izgradnju proizvodnog pogona južnokorejske kompanije "Kjungšin Kejbl" (Kyungshin Cable) u kome će se proizvoditi delovi za tradicionalne automobile, kao i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije. I ova fabrika u Srbiju dolazi uz državnu pomoć koja se ovog puta ogleda u 60.000 kvadratnih metara državnog građevinskog zemljiša u ovom gradu. Zauzvrat, južnokorejska kompanija biće u obavezi da uloži 20 miliona evra u izgradnju fabrike i zaposli 700 radnika - 40 sa višim i visokim obrazovanjem, 21 sa srednjom školom i 651 sa osnovnim obrazovanjem koji moraju biti zaposleni pet godina, navodi se u rešenju Komisije za dodelu državne pomoći.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.