Redakcija Insajdera: Ubuduće ne pratimo aktivnosti ministra Vulina

Pokret socijalista, stranka ministra Aleksandra Vulina, umesto odgovora na pitanja, odlučila je da svog lidera već dva dana brani diskreditacijom novinara čiji je posao da postavlja pitanja i otkriva ono što odgovorni u Srbiji žele da zataškaju. Ovde je reč o vrlo opasnoj matrici linča na koju naiđe svako ko se usudi da samo pošteno radi svoj posao. Zbog toga je redakcija Insajder odlučila da više ne prati aktivnosti ministra Aleksandra Vulina i ne obaveštava javnost o njima.

Stranka Aleksandra Vulina urednike medija u Srbiji naziva narkomanima i stranim plaćenicima, a on kao ministar odbrane staje iza takvih natpisa koje prenosi i sajt vulin.rs.

Informacija objavljena u medijima da jedan ministar u Vladi ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u uređenim državama podrzumevao bi brzu reakciju države i njenih nadležnih organa.

Tetka iz Kanade i “novinar narkoman”

Umesto toga, u državi Srbiji novinari koji su u interesu javnosti objavili ovu informaciju pozivajući se na dokument insitutucije ove države diskreditovani su i proglašeni „stranim plaćenicima i narkomanima“.

Pozivamo i ostale kolege i medije da se pridruže našoj akciji kako bismo pokušali da zaštitimo ono što je od profesije ostalo.

Naša odluka ne znači da ćemo nadležne amnestirati od postavljanja pitanja. Oni odgovore ne duguju nama kao novinarima, mi ih postavljamo u ime građana Srbije koji su im poslodavci. 

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.