Stefanović za Insajder o ulozi Milana Radojičića na Kosovu: Za njega sam čuo iz medija (VIDEO)

Na pitanje novinara Insajdera kakvu ulogu Milan Radojičić ima u Srpskoj naprednoj stranci s obzirom da ga je premijer Kosova Ramuš Haradinaj naveo kao osobu s kojom pregovara sa srpske strane, član predsedništva SNS Nebojša Stefanović je rekao on nema nikakvu ulogu u stranci čiji je član.

Nebojša Stefanović

„U SNS-u nema nikakvu ulogu. Ne znam kakvu ulogu ima na Kosovu. Ne bavim se tim delom posla. Ali ako insinuirate da Milan Radojičić ima neku odgovornost za bilo šta, molimo Vas da to kažete“, rekao je Stefanović.

Na pitanje novinara Insajdera po kom osnovu Radojičić pregovara sa kosovskim zvaničnicima, Stefanović je rekao da ne zna „za tu konkretnu činjenicu“.

„Čuo sam za njega u medijima. Nikada u životu ranije nisam čuo za tog čoveka“, rekao je Stefanović za Insajder.

O ulozi koju Milan Radojičić igra na Kosovu govorili su srpski političari sa Kosova, ali i premijer Kosova Ramuš Haradinaj. On je u intervjuu emisiji „Slobodno srpski“ 24. decembra prošle godine rekao da „veoma dobro sarađuje sa kolegama Srbima“ među kojima je i Radojičić.

"Ja radim veoma dobro sa kolegama Srbima - sa zamenikom premijera Daliborom Jevtićem, sa ministrima Nenadom Rikalom, Todosijevićem. Radim sa gradonačelnikom Rakićem, radim i sa Slavkom Simićem, radim i sa ljudima sa Severa - Milan Radojičić, na primer, verujem da i on ima svoju ulogu", rekao je Haradinaj.

Na pitanje ko je taj čovek, premijer Kosova je odgovorio: "Neki sa Severa, koji je bitan za sve i ja pričam i sa njim."

Na pitanje da li je Radojičić političar Haradinaj je odgovorio da "ne moraš biti samo političar“ jer „svi imamo neku ulogu ovde“.

„Ja pričam sa svima, otvoren sam. Nemam direktnu vezu sa Beogradom na nekom nivou, ali svi koji žive na Kosovu su za mene interekjutori", odgovorio je Haradinaj.

Trajković i Ristić: Radojičić prava vlast na Kosovu

Političari s Kosova Rada Trajković i Slaviša Ristić u svojim izjavama su isticali da je prava vlast na Kosovu Milan Radojičić, a ne izabrani predsednici opština.

Bivša poslanica u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je da je javna tajna da vlast u Kosovskoj Mitrovici ima Milan Radojičić, vlasnik kafane "Grej" u kojoj se "odlučuje o svemu" i u kojoj se sastaju srpski političari.

"Javna je tajna da suštinsku vlast na severu Kosova i Metohiji sprovodi Milan Radojičić, koji u međunarodnoj zajednici važi za čoveka iz mafije, a da vlast ne sprovodi zvanično izabrani predsednici opština", rekla je za ona za list "Danas".

Trajković je rekla da Radojičić "mrači i oblači, određuje dobro i zlo", i da od njega sve zavisi - postavljanje direktora, odlučivanje o tenderima, ali i formiranje vlade Kosova. 

Po rečima Trajković, upravo je Radojičić pregovarao sa premijerom Kosova Ramušem Haradinajem ko će biti ministar, a ko državni sekretar, kao i da je on izabrao predstavnike u srpkim opštinama. 

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije iz Zubinog Potoka Slaviša Ristić rekao je da je Radojičić na sred ulice išamarao predsednika opštine Kosovska Mitrovica Gorana Rakića. 

"Rakić i zvaničnici koji su izabrana vlast imaju samo zadatak da sprovode naloge SNS i da se pojavljuju u izbornoj kampanji. Sve ostale odluke koje se tiču njihove nadležnosti i života ljudi donosi neformalna grupa. Ne znam Radojičića lično, niti sam se ikada sreo sa tom osobom, ali slušajući ljude koji šapuću po Mitrovici zaključujem da je on prava vlast na Kosovu", rekao je Ristić.

Saša Dragojlo