SzS: Šta Dijana Hrkalović radi u Guči?; Hrkalović: Došla sam da dam podršku policajcima (VIDEO)

Povodom hapšenja aktivista Saveza za Srbiju tokom današnjih izbora u Lučanima, članovi Predsedništva i aktivisti Saveza otišli su u policijsku stanicu u Guči da traže oslobađanje jednog od aktivista koji je zadržan gde su, kako kažu, sreli državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović. U Savezu za Srbiju su postavili pitanje šta Hrkalović radi u Guči na izborni dan, kao i da li je ona ta koja je naredila hapšenje aktivista Saveza za Srbiju. S druge strane, državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović u zvaničnom saopštenju ističe da je došla da obiđe policijske službenike i pruži im podršku zbog medijskih napada Boška Obradovića.

Dijana Hrkalović

Predstavnici liste "Savez za Srbiju-Savez za Dragačevo-Milan Radičević" predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem i potpredsednikom Narodne stranke Miroslavom Aleksićem u protestnoj povorci otišli su do policijske stanice u Lučanima zbog privođenja potpredsednika Izvršnog odbora Narodne stranke Lazara Đurovića.

Ispred stanice su uzvikivali "Pustite Lazara!" i "Uhapsite Vučića!", a zatim ušli i u stanicu i zahtevali da Đurović bude pušten. U stanici su videli državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović.

„Šta Dijana Hrkalović radi u Guči na izborni dan? Da li je ona ta koja je naredila hapšenje aktivista Saveza za Srbiju? Dokle idu zloupotrebe državnih funkcija za jedne lokalne izbore? Da li će ona da broji glasove večeras kao što je Barbara brojala učesnike protesta? Dokle idu zloupotrebe državnih funkcija za jedne lokalne izbore? Da li će ona da broji glasove večeras kao što je Barbara brojala učesnike protesta?“, ističu u SzS u zvaničnom saopštenju.

Stefanović: Obradović upao u policiju, vređao sekretarku

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je "upad lidera pokreta Dveri Boška Obradovića" u stanicu policije u Guči, kao "kulminaciju bаhаtog, divljаčkog i nаsilničkog ponаšаnjа".

Stefanović je rekao da je Obrаdović "prostаčki" vređаo držаvnu sekretаrku Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа Dijаnu Hrkаlović.

Nakon susreta sa Obradovićem, državna sekretarka Dijana Hrkalović izdala je saopštenje u kome je istakla da su predstavnici Saveza za Srbiju večeras nasilno upali u policijsku stanicu u Guči, kako bi se obračunali sa policijskim službenicima i sprečili ih u njihovom radu.

„Navodno, nezadovoljni privođenjem Lazara Đurovića, jednog od predstavnika njihovog Saveza, koji je doveden u stanicu po nalogu tužioca zbog sumnje da je danas napao novinara ispred jednog biračakog mesta, na najbrutalniji način želeli su da se obračunaju sa ljudima iz policije i tužilaštva, što predstavlja otvoreni udar na institucije države Srbije,“ navodi se u saopštenju državne sekretarke MUP-a.

Kako kaže, ona se zatekla u policijskoj stanici jer je došla da obiđe policijske službenike i pruži im podršku zbog „medijskih napada Boška Obradovića“.

 „U trenutku upada bila sam u policijskoj stanici, a kada sam na pristojan način pokušala da smirim situaciju, usledile su najbrutalnije uvrede od strane Boška Obradovića. Apsolutno me ne čudi što vređa jednu ženu, jer to je njihova već prepoznatljiva politika, pa zato i mogu da razumem. Ja ne tražim zaštitu za sebe, ali ne mogu da dozvolim da Boško Obradović i jedan deo funkcionera Saveza za Srbiju napadaju časne policajce, moje kolege koje predano i pošteno rade svoj posao“, navodi se u saopštenju Dijane Hrkalović.

Savez za Srbiju je objavio i snimak susreta svojih predstavnika u Lučanima sa državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović.

 

Današnji izborni dan u Lučanima obeležile su međusobne optužbe vladajućeg SNS-a i predstavnika opozicije za krađu glasova, pritisak na glasače i nasilje.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.