Transparentnost: Objaviti zašto je direktorka Agencije podnela ostavku

Transparentnost Srbija u današnjem saopštenju ukazuje da bi bilo značajno da se čuju razlozi zbog kojih je dojučerašnja direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa podnela ostavku na tu funkciju posle samo dva meseca provedena na toj funkciji.

Transparentnost Srbija

„Direktorka je ostavila veoma dobar utisak spremnosti da unapredi rad ovog nezavisnog organa i TS žali što nije imala više vremena da to i pokaže. Za građane, a i za kandidate za mesto direktora na novom konkursu bi svakako bilo od značaja da čuju i razloge zbog kojih se nedavno izabrana direktorka odlučila na ovakav korak, ukoliko oni imaju veze sa položajem i uslovima rada ključnog antikorupcijskog preventivnog državnog organa“, navodi se u saopštenju.

Transparentnost podseća  da je krajem oktobra pozdravila najavu nove direktorke da će doći do "veće otvorenosti" Agencije, koja je već tada rezultirala objavljivanjem više podataka  o kontrolama koje Agencija sprovodi i o njihovom ishodu. Među tim podacima, kako se navodi u saopštenju, bili su i oni o vanrednim kontrolama imovine pojedinih funkcionera.

Transparentnost je podsetila i da je pozitivno ocenila ocenu Agencije da je istovremeno vršenje javne funkcije sa funkcijama u organima sportskih organizacija suprotno Zakonu o Agenciji i da će Agencija kad god bude imala saznanja o tome da funkcioner istovremeno vrši i funkciju u organima sportskih organizacija, pokretati i voditi postupak za odlučivanje o postojanju povrede Zakona i izricati odgovarajuću meru.

Majda Kršikapa, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije juče je, podnela ostavku na ovo mesto, nakon svega dva meseca na funkcije, a javnost nije obaveštena o razlozima za taj čin.

 Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.