Tužilaštvo: Direktni izvršilac ubistva na šinama u centru Beograda i dalje nepoznat, Belivuk optužen za pomaganje

U Višem javnom tužilaštvu za Insajder je potvrđeno da direktni izvršilac ubistva Vlastimira Miloševića krajem januara ove godine u centru Beograda još uvek nije pronađen. Podsetimo, istraga za ubistvo Miloševića prvo je vođena protiv jednog od vođa navijača “Partizana” Veljka Belivuka ali je juče Više javno tužilaštvo saopštilo da je optužnica protiv Belivuka i još dvojice podignuta za pomaganje u ubistvu.

Izvor: N1

U Tužilaštvu objašanjavaju da je nakon sprovedene istrage i analize svih prikupjenih dokaza zaključeno da se Belivuku, M.M. I M. K. na teret stavlja krivično delo pomaganje u ubistvu.

Tužilaštvo i policija istragu su protiv Belivuka prvo vodili  zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo ali je optužnica podignuta za pomaganje u ubistvu.

Odgovor na pitanje međutim šta je konkretno otkriveno pa je došlo do promene krivičnog dela u slučaju Veljka Belivuka u Tužilaštvu za sada nismo mogli da dobijemo jer, kako navode, to su delovi optužnice koja još čeka odluku suda u pogledu potvrđivanja.

Krivična prijava je samo početak vođenja procesa i prikupljanja potrebnih obaveštenja, a tek nakon analize svega prikupljenog sastavlja se optužni predlog koji opet do okončanja celokupnog procesa može biti promenjen, dodaje Tužilaštvo u odgovoru.

Juče je Insajderu potvrđeno da se dva lica, među kojima je i Belivuk nalaze u pritvoru dok je treće lice koje se tereti u bekstvu.

Istraživačka mreža KRIK juče je objavilo da u Tužilaštvu nisu želeli da im saopšte identitet lica koje je u bekstvu a u istom tekstu objavili su i informaciju da direktni izvršilac ubistva i dalje nije poznat.

Podsetimo, 30. januara ove godine rano ujutru na šinama u Ulici 27. marta nađeno je telo muškarca s prostrelnom ranom na glavi. Muškarca je u sedam sati ujutro ubica čekao ispred ulaza u zgradu.

Dva dana nakon ubistva 2. febrauara ove godine policija je sopštila da je uhapšen V.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Uskoro se saznalo da je uhapšeni ustvari Veljko Belivuk koji je javnosti postao poznat nakon video snimka brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan ispred prostorija kluba, a koji je prethodno osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda.

U vreme ubistva Belivuk je trebalo da služi kaznu kućnog pritvora upravo zbog prebijanja koje su snimile kamere ispred kluba,