UNS traži smenu predsednika Odbora za informisanje Mirka Krlića jer je udario novinara; Krlić: Nikoga nisam udario

Glavni i odgovorni urednik lista "Zrenjanin" Dalibor Bubnjević tvrdi da je na njega fizički nasrnuo narodni poslanik i predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirko Krlić, preneo je sinoć UNS i najoštrije osudio ovaj napad najavljujući prijave. Dan kasnije, oglasio se i sam Krlić koji tvrdi da nije fizički napao Bubnjevića već da je samo došlo do rasprave.

UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od predsednika Odbora za informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića da podnese ostavku, jer je udario glavnog urednika lista "Zrenjanin" Dalibora Bubnjevića.

"UNS smatra nedopustivim ponašanje Krlića, traži od njega da se izvini Bubnjeviću i napusti mesto prvog čoveka Odbora", navodi se u saopštenju.

Kako je UNS-u rekao Bubnjević, incident se dogodio u petak dok je bio na radnom zadatku, a Krlić ga je tada vređao, psovao, i na kraju i udario.

"Pratio sam aktivnosti predsednika Republike Srpske (Milorada Dodika) u hotelu 'Vojvodina' u Zrenjaninu. U toku svečanosti, došao je Mirko Krlić i uputio mi nekoliko uvreda. Nakon pola sata, on je nepozvan seo za sto za kojim sam bio sa šeficom dopisništva Radio-televizije Vojvodine Jelenom Milićević i direktorkom Regionalne televizije Santos Dubravkom Popović i ponovo me vredjao. Na uvrede ni ja, niti koleginice, nismo odgovorili", naveo je Bubnjević.

Bubnjević je dodao da je nakon incidenta otišao u toalet, a Krlić je krenuo za njim i tamo nastavio da vređa, i da mu pominje tekstove koje objavljuje za list "Zrenjanin".

"Vikao je da prestanem da pišem o fabrici vode u Zrenjaninu i o njemu, iako o njemu nikada nisam ni pisao. Onda me je otvorenom šakom udario u desni obraz. Na svu sreću, u tom momentu je ušla jedna osoba koja ga je sprečila da nastavi sa napadom. Bio je u alkoholisanom stanju. Odmah je reagovalo i obezbedjenje i izvelo ga napolje. Čuo sam da je i gradonačelnik Zrenjanina rekao obezbedjenju da izvedu Krlića i da prijave slučaj policiji", rekao je Bubnjević.

Bubnjević je kazao UNS-u da je Mirko Krlić radio ranije u listu "Zrenjanin" i da mu je 2008. godine dao otkaz jer se danima nije pojavljivao na poslu.

On je dodao da je 20 godina angažovan u medijima i precizirao da mu se nikada nije desilo da ga neko fizički napadne.

"Da zlo bude veće, to je učinio narodni poslanik Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije", rekao je Bubnjević.

UNS će, kako je saopšteno, napad na kolegu Dalibora Bubnjevića prijaviti policiji na osnovu Sporazuma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.

Krlić: Bilo je rasprave ali nikoga nisam udario

Nakon jučerašnjeg poziva, kako piše UNS, danas se javio predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirko Krlić tvrdeći da nikoga nije udarao.

„Nikakvog fizičkog napada niti nasrtaja nije bilo. Bubnjević i ja smo se raspravljali, ali nisam ni na koga fizički nasrtao“, rekao je Krlić.

On je istakao da je na svečanosti u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu bilo rasprave i ružnih reči sa obe strane, ali ne i fizičkog napada.

„On je prvi meni prišao i počeo da vređa. Posle sam i ja prišao njegovom stolu i pričao i sa njim i sa koleginicama koje su bile za stolom. Nisam spominjao fabriku vode u Zrenjaninu kako tvrdi Bubnjević, nemam ja nikakve veze sa tim. On je ranije pisao neistine o mojoj ćerki i to me je naljutilo“, rekao je Krlić UNS-u.

Kako dodaje, nisu tačne ni tvrdnje da ga je obezbeđenje uklonilo i sale. 

Izvor: UNS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.