Vukosavljević: Medijska strategija do kraja godine

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da očekuje da će nova medijska strategije biti završena do kraja 2017, uprkos tome što su reprezentativna novinarska udruženja izašla iz radne grupe koja radi na tom tekstu, kao i da nije dobro što se politika meša u strateške stvari.

Vladan Vukosavljević

"Mi smo isticali da bude završen tekst do kraja godine, nadam se i verujem da ćemo to svoje obećanje ispuniti, uostalom to je i naša obaveza", rekao je Vukosavljević novinarima u Beogradu.

Iz radne grupe za izradu nove medijske strategije prvo je izašla predstavnica Asocijacije medija, potom Udruženja novinara Srbije, a pre tri dana se povukla i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija.

Oni su to učinile zbog imenovanja Aleksandra Gajovića za novog državnog sekretara za informisanje,

"Pozvali smo u demokratskom postupku sve predstavnike medijskih udruženja da učestvuju u radu. Razlozi zbog kojih su neki od njih istupili, nisu razlozi koji se tiču uslova za izradu medijske strategije, ali smo i dalje otvoreni za sve vrste sugestija i pozivamo sve da se priključe izradi teksta", rekao je ministar.

Vukosavljević je dodao da nije dobro što se "politika flagrantno meša u strateške stvari, kao što je medijska strategija", jer je ona će biti važana za sve medije u godinama koje dolaze.

Državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović zbog čijeg je imenovanja i došlo da povlačenja pojedinih članova radne grupe izjavio je nedavno da radna grupa Ministarstva kulture i informisanja Srbije za izradu nove Medijske strategije nastavlja da radi bez ikakvih promena i da "vrata ostaju otvorena" za sve predstavnike novinarskih i medijskih udruženja koji su je napustili.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.