Aleksandar Gajšek na Insajder televiziji vodi svoju autorsku emisiju „Agape“ i priprema i vodi emisiju „U krugu porodice“.

Završio je VI beogradsku gimnaziju, a potom i Fakultet političkih nauka u Beogradu, novinarsko-komunikološki smer. Kao stipendista IREX-a specijalizirao je „novinarstvo u elektronskim medijima“. 

Višedecenijski rad u medijima za Gajšeka počinje 1995. godine kada je na audiciji RTV Politika primljen na mesto spikera informativnog programa. Godine 1997. prelazi na RTV Studio B, gde najpre radi kao voditelj centralnih dnevno-informativnih emisija „Vesti u 19“ i „Vesti u 22“, a zatim i kao novinar. Autor je emisija „Moja slika sveta“ i „Spoznaja“ i dokumentarnog filma „Pravoslavno monašenje“.

TV serijal „Agape“ do danas ima više od 700 emisija. Njegovu značajnu fazu činile su emisije u kojima je pored Gajšeka, gost – domaćin bio psihijatar Vladeta Jerotić. Taj serijal objavljen je i kao DVD izdanje. Ovaj serijal od strane kolega proglašavan je najboljom emisijom u godini (2006.g – Blic), a Gajšek najboljim novinarom i nagradom radija Smederevo ”Branislav Mane Šakić”. Emisija je 2014. je nagrađena i priznanjem „ Zlatni beočug“ koji dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda.

Vlasnik je i direktor izdavačke i produkcijske kuće „Agape knjige“ koja je do sada objavila dvadeset izdanja. Bavi se i sinhronizacijom filmova, a često je angažovan za glasovno snimanje reklama, vođenje konferencija i moderiranje tribina.

Aleksandar Gajšek odlikovan je Gramatom Patrijarha Pavla za aktivno učešće u crkvenom životu i misionarskom radu. Nagradu “Blagodarje”, Udruženja književnika Srbije dobio je za doprinose uspešnijem radu UKS i srpskoj kulturi.