Brankica Stanković je glavna i odgovorna urednica Insajder TV, većinska vlasnica „Insajder produkcije“, osnivač Insajder medija grupe u čijem sastavu su Insajder televizija, portal insajder.net i druge medijske platforme. 

Dobitnica je više od 15 domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada (više detalja o njenim Nagradama možete pročitati ovde). 

Insajder brend koji je kreirala, nastao je iz Insajder serijala i emisija čiji je Brankica Stanković autor i urednik već 20 godina. Emisije Insajder emitovane su najpre na nekadašnjoj TV B92 na kojoj je radila od 1997. do 2015. godine, kada osniva sopstvenu produkciju sa timom novinara koji je i radio Insajder emisije.

Zbog tema kojima se bavila emisija Insajder Brankici je 2009. odlukom nadležnih institucija dodeljeno policijsko obezbeđenje. Nekoliko puta je tražila da joj obezbeđenje bude ukinuto, ali obrazloženje je uvek bilo da država ne može da dozvoli da joj se nešto dogodi. O svemu o čemu je morala da godinama ćuti kada je reč o njenoj bezbednosti odlučila je da piše u knjizi „Insajder, moja priča”, koja je objavljena 2013.

Godine 2008. Britanski savet je Brankicu Stanković u projektu „Serbia: My Case“ izabrao kao jednog od pet budućih mladih lidera Evrope. OEBS, koji čini 56 zemalja članica, 2010. je odlučio da napravi izuzetak i da za razliku od svih prethodnih godina, kada je po nekoliko osoba birano za ličnost godine, te godine samo Brankicu Stanković izabere za ličnost godine Srbije. Jedina je novinarka sa Balkana o kojoj je pisao čuveni britanski časopis Monocl. 

Novinari dansko-norveške produkcije uradili su dokumentarce o šest osoba iz celog sveta koji su prema njihovoj oceni najveći borci za slobodu, dokumentarni film o Brankici emitovan je na javnim servisima skandinavskih zemalja.

Višedecenijski novinarski rad Brankica je otpočela 1996. godine na RTV Studiju B. Posle godinu dana prelazi na Radio B92, gde radi kao novinarka, a potomi i kao jedna od urednica centralne informativne emisije „Dnevnik“ Radija B92 i nedeljnih emisija „Jutopija“ i „Apatrija“. Radila kao dopisnica Švedskog radija i nemačkog WDR-a. U međuvremenu završila je više međunarodnih škola za istraživačko novinarstvo. Smatra da je najviše naučila od kolega koji su u vreme kada je počela da radi bili prava „novinarska imena”, a kao najkorisniju školu za uspeh koji je napravio Insajder ocenjuje obuku za istraživačko novinarstvo u okviru britanske fondacije Tomson i intenzivni profesionalni program novinarstva u organizaciji Američkog centra za novinare. Pohađala je i niz specijalizovanih stručnih usavršavanja BBC-ja i IREX-a, a posebno izdvaja obuku kod najpoznatijeg istraživačkog novinara BBC-ja Donalda Mekintajera.