Od osnivanja Insajder TV, Branko je novinar/voditelj centralne dnevne aktuelno-informativne emisije „Marker“.

Dvadeset godina dugu televizijsku karijeru započeo je na BK televiziji, kao novinar i voditelj centralne informativne emisije “Telefakt”. Uporedo, jedan je od koautora i voditelja emisije “Ukrštene reči”- dnevne informativne emisije o dešavanjima u regionu.

Na poziv Aleksandra Tijanića 2006. godine prelazi u Radio-televiziju Srbije. Tokom 15 godina rada u najgledanijim TV formatima - Jutarnjem programu i Dnevniku, ali i emisijama zabavnog programa, uživo je vodio razgovore sa gotovo svim relevantnim sagovornicima sa političke, kulturne i javne scene.

Kao stipendista jednogodišnjeg Fulbrajtovog programa “Hubert H. Humphrey Fellowship”, usavršavao se na fakultetu Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication (Arizona State University) i televiziji NBC News u Njujorku (2012/2013.) Dobitnik je priznanja “Press Vitez – Miloje Mića Orlović” i “Kapetan Miša Anastasijević”.

Branko svoja profesionalna iskustva prenosi i kroz pedagoški rad kao jedan od predavača u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije, gde polaznike uči osnovama javnog nastupa.