Na TV Insajder član je uređivačkog kolegijuma, jedan od urednika dnevne aktuelno-informativne emisije “Marker”, autor dokumentarnih emisija i deo istraživačkog tima čuvenih “Insajder serijala”.

Irena je novinarstvom počela da se bavi 2003. godine, radeći u informativnoj redakciji Radio Beograda 202. Prelaskom na RTV B92 kao novinar i urednik u informativnom program, paralelno radi i na radiju, gde je uređivala i Jutarnji dnevnik, kao i na televiziji za koju je radila dokumentarni film “Ničija vojska” o povlačenju JNA iz Tuzle 1992. godine.

Odluka RTV B92 da proširi i dodatno ojača redakciju Insajdera, bila je odgovor na odluku nadležnih državnih institucija da autorki Insajdera, Brankici Stanković, bude dodeljeno 24-časovno policijsko obezbeđenje. Za Irenu je poziv da postane deo Insajder tima bio ogromno priznanje i izazov koji se ne odbija.

Od te 2010. godine do danas Irena je učestvovala u kreiranju I izradi velikog broja emisija Insajdera, a među najznačajnije ubraja: serijal „Prevara veka” o zloupotrebama u Rudarskom basenu Kolubara za koji je tim Insajdera dobio nagradu NUNS-a, serijal o prodaji NIS-a, poslovanju Srbijagasa, EPS-a, zloupotrebama u vezi sa izgradnjom puteva, kao i emisije posvećene ubistvu lidera stranke “Sloboda, demokratija, Pravda”, Olivera Ivanovića.

Irena važi za optimistu. Uverena je da trudom može da se pomeri svaka granica.