Novinarka TV Insajder, urednica i voditeljka emisije „Život u ringu“.

Svoju bogatu novinarsku karijeru započela je na Radio Beogradu u čuvenoj omladinskoj emisiji „Niko kao ja“, odakle je prešla na Radio Politiku gde je bila autor emisije „Retrovizor“. Radila je i kao dopisnik WDR i BBC, a više od 10 godina bila je novinarka i urednica Radija B92 gde je uređivala kultne emisije „Yutopija“, „Intervju dana“ i Dnevnik B92. Tamara je i autorka filma „Ničiji ljudi“ o životu izbeglica u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji.

U periodu u kome je bila van medija bavila se odnosima sa javnošću u državnoj upravi i, u okviru različitih međunarodnih projekata, učestvovala u programima jačanja komunikacionih kapaciteta sistema javne administracije.

Kao konsultantkinja i medijska ekspertkinja bila je angažovana na projektima međunarodnih organizacija koji su se bavili medijima, socijalnom zaštitom i pravima dece, a kao predavač na mnogim seminarima i u novinarskim školama.

Na Fakultetu za medije i komunikacije radila je kao direktorka Centra za studije medija i nastavnik veština na novinarskim i kursevima komunikacija. Angažovana je i kao upraviteljka Fondacije Tanja Petrović.

Tamara je diplomirala na master studijama komunikologije.