U Insajder televiziji Una Senić je novinarka i voditeljka TV magazina „Treća smena“.

U svet medija ušla je kao devetogodišnja devojčica i to na Radiju „202“, a potom karijeru nastavila kao tinejdžerka na Muzičkoj televiziji Srbije. Prve novinarske tekstove piše u redakciji dnevnog lista Blic.

Veliki je zaljubljenik u muziku pa je osnovala bend u kome je pišući i izvodeći “tvrde” tekstove kritikovala i dokumentovala društvene pojave početka 2000-ih. Istovremeno razvija autorsku emisiju “Bez cenzure” na kultnom SKC radiju 2003, a potom biva angažovana na 3K RTS-a kao voditeljka emisije “Dodatno ubrzanje” a kasnije i u muzičkoj redakciji RTS-a .

Na RTS-u je vodila i hronike Evrovizije 2007, EXIT festivala i velike licencne formate „Ja imam talenat“ i „X Factor“ (2009 - 2013).

Radiju se vraća 2013. godine autorskom emisijom „Zini da ti kažem“ na Radiju B92. U tom timu ostaje i kada se ovaj radio transformisao u „Play radio“, a novi zadatak – buđenje u 4:30 zbog emisije “Play jutro sa Unom i Đoletom” donosi joj i vrhunac radijske karijere i životnu transformaciju. Ovu emisiju sa Đorđem Lovrenom radila je od 2014. punih osam godina.

Una je koautor knjige Balkan Tango sa New Idea Woman, Dragana Sakana, suvlasnica prvog pole dance fitness studija u Srbiji, instruktor joge i pokretač prve škole tantre – „Tara - School of Tantra“.