Brnabić sa američkim ambasadorom: Sastanak Vučića i Kurtija će biti konstruktivan

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je uverena da će sastanak predstavnika Beograda i Prištine 18. avgusta u Briselu biti konstruktivan, naročito u svetlu aktuelne situacije i jednostranih poteza Prištine, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ana Brnabić i Kristofer Hil. Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Brnabić je tokom razgovora sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristoferom Hilom istakla da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu jedan od ključnih prioriteta i da Srbija ostaje posvećena ulaganju dodatnih napora u cilju razvoja regionalnih odnosa u svim oblastima.

Ocenila je da Srbija čvrstu podršku regionalnoj saradnji pruža i kroz inicijativu "Otvoreni Balkan", koja se pokazala kao efikasan okvir za rešavanje pitanja važnih za građane.

Hil je naveo da je nastavak razgovora jedini put za rešavanje otvorenih pitanja i istakao da SAD snažno podržava dijalog uz posredovanje Evropske unije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti, prihvatili su poziv visokog predstavnika Žozepa Borelja da dođu u Brisel 18. avgusta, gde će sa njima razgovarati specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

Izvor. FoNet