Čačak: Kiša izazvala poplave u okolini Čačka

Nešto pre 18 časova teritoriju grada Čačka zahvatilo je nevreme praćeno ogromnim padavinama koje su dovele do izlivanja, pre svega kanala u mesnim zajednicama na periferiji samog grada.

Foto: MUP Srbije

U jako kratkom vremenskom periodu pala je ogromna količina vode, koju, pojedinim mestima kanalizaciona mreža nije uspela da primi u svoj sistem.

"Obilne padavine izazvale su poplave u zapadnom delu teritorije grada Čačka. Stradale su mesne zajednice Prijevor, Luković, Trbušani i došlo je do izlivanja u Loznici ali ovoga puta kanala. Sve ekipe Civilne zaštite su na terenu, sva komunalna preduzeća, a i meštani su izašli i pomažu. Nadam se da ćemo tokom noći uspeti da saniramo sve posledice. Bilo je prodora vode u kuće. Nadam se da ćemo uspeti da je izvučemo, da uradimo dezinfekciju", rekao je Bratislav Zečević, načelnik Sektora za vanredne situacije grada Čačka. 

Inače, ovo je drugi put u poslednjih sedam dana da je grad na Moravi bio na meti obilnih padavina koje su izazvale izlivanje tokova drugog reda u MZ Liznica i MZ Katrga kao i grada koji je uništio useve u kablarskim selima Janćići, Vrnčani i Rošci.

Izvor: Tanjug