CINS: Prekršajna prijava Pinku zbog emisije u kojoj je Vučić izašao iz frižidera

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) saopštio je danas da je nakon pisanja tog portala da su prekršeni zakoni izbornom emisijom na televiziji Pink, u kojoj je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izašao iz frižidera, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je prekršajnu prijavu protiv te televizije.

Regulatorno telo za elektronske medije. Foto: Srđan Ilić

CINS piše da je prijava podneta nakon dopunskog izveštaja stručne službe REM-a, u kojoj se, između ostalog navodi da je ta emisija zapravo oglas i da je umesto zakonom dozvoljenih 12 minuta u toku jednog sata, ona trajala dva sata i da nije na propisan način odvojena od ostatka programa.

REM je u prekršajnoj prijavi naveo i da je tokom poslednje izborne kampanje Pink 43 minuta uživo prenosio izbornu konvenciju naprednjaka u Nišu, navodi portal.

To regulatorno telo podnelo je prekršajne prijave i protiv televizija Prva i Hepi, piše CINS i dodaje da je Prva poput Pinka prenosila konvenciju SNS-a iz Niša, a da je Hepi promovisao predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicu Dačića u jednoj od svojih emisija duže nego što je to zakonom dozvoljeno.

CINS navodi da, s obzirom da je reč o političkoj promociji izbornih lista, nijedna od tih televizija nije na propisan način te reklame odvojila od ostatka programa, što je REM takođe naveo kao njihove prekršaje.

Izvor: Beta