Direktorka Kovid bolnice: Gotovo da nema pacijenata u Batajnici, treba prenameniti taj prostor

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da ta bolnica ima 930 mesta, a da u poslednja dva meseca broj pacijenata nije prešao 35, uz ocenu da bi trebalo izvršiti prenamenu te bolnice.

Kovid bolnica u Batajnici. Foto: Srđan Ilić

"Ova zgrada je nova, prostrana, opremljena, praktična. Ima parking sa 700 mesta i ne znam koliko će još ovde držati kovid-bolnicu, u kojoj leži u proseku 30 ljudi dnevno", rekla je Adžić Vukičević za današnje izdanje lista Nova.

Prema njenim rečima, bolnica bi mogla da bude ispražnjena za pet do sedam dana ukoliko ne bi bilo novih prijema svakog dana, neki pacijenti bi bili otpušteni kući, a drugi prebačeni u druge klinike.

Dodala je da je predlog Ministarstva zdravlja da se izvrši prenamena u bolnicu za palijativnu negu najpametnije i najbolje rešenje za taj prostor, jer je Srbija jedina zemlja u okruženju koja nema takvu bolnicu, naglašavajući da je zgrada velika i da se može iskoristiti za više različitih namena.

"Ako ne bolnicu, onda, nadležni, otvorite vrtić, starački dom ili studentski, učitine bilo šta, samo iskoristite ovoliki prostor da ne zvrji prazan", kazala je Adžić Vukičević.

Ona je dodala i da u toj bolnici trenutno radi blizu 100 zaposlenih, od kojih su mnogi sada na odmoru koji nisu iskoristili iz 2021. i 2022. godine, kada je u toj bolnici na dnevnom nivou bilo i do 1.000 obolelih od kovida.

Izvor: Beta