Drugi osnovni sud: Proslava u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva bez našeg znanja

Na društvenim mrežama objavljen je video snimak na kojem se može čuti glasna muzika koja dopire iz zgrade pravosudnih organa u Katanićevoj ulici, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo građana Vračara, koji su u žalosti zbog nedavne tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar". Tim povodom Drugi osnovni sud u Beogradu, koji upravlja pomenutom zgradom, saopštio je da je 23. maja organizovana proslava u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, bez obaveštenja uprave Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder

Kako je objavljeno na sajtu Drugog osnovnog suda u Beogradu, "od Glavnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoja Đorđevića traženo je da u primerenom roku obavesti predsednika Drugog osnovnog suda o svim preduzetim radnjama u pogledu disciplinske odgovornosti osoba koje su organizovale proslavu i u istoj učestvova".

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 24. maja 2023. godine stigla je prijava potpisana kao “građani Vračara” u kojoj građani negoduju zbog sporne proslave, rečeno je Tanjugu u VJT u Beogradu. 

Kako navode, prijava je prosleđena Visokom savetu tužilaca, disciplinskom tužiocu i Vrhovnom javnom tužilaštvu, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Podnosioci prijave su se požalili što se u vreme duboke žalosti zbog prethodnih tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu odvija, kako su naveli, nedolično, bezobzirno i u najmanju ruku neprimereno ponašanje i to u prostorijama pravosudne institucije.

Izvor: Tanjug, Drugi osnovni sud u Beogradu