Ministar Gašić položio venac na spomen-obeležje na Novom Beogradu povodom Dana policije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je, povodom obeležavanja Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva, položio venac na spomen - obeležje u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić polaže venac. Foto: Tanjug/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu, saopštio je MUP. 

Državni sekretar dr Željko Brkić i pomoćnik direktora policije, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u pratnji komandanta Žandarmerije, Dejana Lukovića i komandanta Specijalne antiterorističke jedinice, Spasoja Vulevića, položili su venac na spomen - obeležje na Čukur česmi. 

Venac na spomen - ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položio je državni sekretar dr Danilo Stevandić. 

Na Novom groblju položen je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću. 

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se danas različitim manifestacijama širom Srbije, u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.

Izvor: Tanjug