Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Vukotića

U akciji istanbulske policije uhapšeni su osumnjiceni za ubistvo vođe kriminalne organizacije Kotoranina Jovana Vukotića, saopštilo je danas tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pasoš Jovana Vukotića

Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala pri Policijskoj upravi Istanbula i Uprava obaveštajnih službi pokrenuli su opsežnu istragu o incidentu.

Nakon istrage, utvrđeno je da je lice po imenu Radoje Živković, vođa kavačkog klana, izvršio napad preko svojih veza u Turskoj, navodi se u saopštenju MUP-a Turske.

Dana 16. septembra privedeno je ukupno 12 lica zajedno sa Radojem Živkovićem i Zdravkom Perunovićem.

Tom prilikom je zaplenjeno i 11 lažnih ličnih dokumenta, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korišćena u napadu, dodaje se u saopštenju turskog Ministarstva.

Vukotić, jedan od vođa škaljarskog klana, pre tri godine uhapšen je u Turskoj i pušten nakon što je predat Srbiji, da bi ponovo ilegalno došao u Tursku, dodaje se u saopštenju.

Vukotić je ubijen 8. septembra u oružanom napadu na njegovo vozilo koji su izvršila dva motorizovana muškaraca u Sišliju, u Istanbulu, dok su njegova supruga, dete i vozač koji su bili u vozilu, preživeli, podsećaju iz turskog MUP-a.

Izvor: Tanjug