MUP: Muškarcu koji je napao čoveka na protestu određen zatvor na 15 dana

Odlukom Prekršajnog suda u Beogradu dvadesetdvogodišnji muškarac koji je na jučerašnjem protestu "Srbija protiv nasilja" napao stranog državljanina osuđen je na 15 dana zatvora u koji je odmah sproveden, navodi se u saopštenju Ministarsrtva unutrašnjih poslova.

Ilustracija. Foto: Michael Förtsch / Unsplash

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu doveli su u službene prostorije dvadesetdvogodišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je sinoć, na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine zadao više udaraca američkom državljaninu koji je, kako se sumnja, prethodno provocirao građane koji su se tu nalazili", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, protiv dvadesetdvogodišnjeg muškarca, ali i protiv  državljanina SAD, koji neprijavljeno boravi u Srbiji podnete su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira. 

Protiv američkog državljanina podneta je i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Kako se navodi odlukom Prekršajnog suda u Beogradu, američkom državljaninu je određen zatvor u trajanju od 30 dana.

Podsetimo, na jučerašnjem protestu “Srbija protiv nasilja” došlo je do incidenta, kada je momak sa crnom kapuljačom počeo da udara drugog muškarca. Redari su uspeli  da otrgnu čoveka koji je dobio udarce. 

Grupa momaka koja je napala čoveka je pobegla.

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova