Nestorović (advokatica): Odbačena prijava od aktivista koji su branili Staricu protiv policijskih službenika

Advokatica i predstavnica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović saopštila je danas da je dobila rešenje Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, odeljenja u Majdanpeku, kojim se odbacuje prijava protiv policijskih službenika za dela iznuđivanje iskaza i zlostavljanje i mučenje aktivista Dragana Dmitrovića i Nikole Dragošanovića.

Foto: Insajder

Dmitrović, koji je jedan od aktivista koji su branili planinu Staricu, ranije je rekao da su ga inspektori tukli tokom saslušanja u policijskoj stanici.

Nestorović je istakla da je tužilaštvo donelo rešenje kojim se odbacuje prijava protiv policajaca jer ne postoje osnovi sumnje da su učinili prijavljena krivična dela, niti drugo delo koje se goni po službenoj dužnosti.

"I to sve ne iznenađuje u ovoj državi bez institucija", navela je Nestorović.

Ona je dodala da osumnjičeni nisu ni saslušani, iako je pravilo da se u prethodnom postupku saslušaju podnosioci prijave i osumnjičeni i da se od policije prikupe i druga obaveštenja.

"Izgleda da u Negotinu i Majdanpeku važi neki drugi Zakon o krivičnom postupku, ili je na snazi veliki politički pritisak", navela je Nestorović. 

Izvor: FoNet