Nove optužbe protiv Rasela Brenda

Britanski komičar, glumac i TV lice Rasel Brend se suočava sa novim optužbama zbog svog ponašanja prema ženama samo nekoliko dana nakon što je optužen za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje.

Rasel Brend Foto: Tanjug/James Manning/PA via AP

Četiri žene su iznele optužbe na njegov račun za seksualne napade u periodu između 2006. i 2013. godine u okviru istrage Tajmsa, Sandej Tajmsa i Kanal 4, dok on te navode negira.

Od objavljivanja optužbi, londonski Tajms je objavio da ga je kontaktiralo "nekoliko žena" sa tvrdnjama o Brendu, ali njihovi navodi još nisu istraženi i "sada će biti rigorozno provereni".

Brend negira sve optužbe na svoj račun, podseća Sky Njuz.

U međuvremenu se oglasila Metropolitenska policija povodom ovih optužbi i poručila da ohrabruje žrtve seksualnog napada da kontaktiraju policiju.

"Svesni smo medijskog izveštavanja o nizu navoda o seksualnom zlostavljanju. U ovom trenutku nismo dobili nikakve izveštaje u vezi sa tim. Ako neko veruje da je bio žrtva seksualnog napada, bez obzira na to koliko davno se to dogodilo, ohrabrujemo ga da kontaktira policiju", rekao je portparol policije.

Britanski javni servis BBC saopštio je juče da hitno razmatra pitanja koja su pokrenuta optužbama za seksualni napad protiv svog bivšeg zaposlenog, britanskog komičara i glumca Rasela Brenda.

Brend (48), bivši suprug američke pevačice Kejti Peri, radio je na radio programima BBC-a između 2006. i 2008. godine.

Kanal 4 takođe pokreće internu istragu o navodima koji su objavljeni u njihovom programu i ohrabruje svakog ko je bio svestan takvog Brendovog ponašanja da ih kontaktira direktno.

Izvor: Tanjug