Odbornici gradske skupštine uskoro o rebalansu budžeta

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za 28. septembar četvrtu sednicu gradskog parlamenta na čijem dnevnom redu će biti i rebalans budžeta za 2022. godinu i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Sala za sednice Skupštine grada Beograda. Foto: Srđan Ilić

Odbornici će odlučivati i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica „Beogradski park" i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu.

Odbornici će raspravljati i o Izmeni odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu i gradskim opštinama u 2022. godini i Predlog odluke o završnom računu budžeta Beograda za 2021. godinu.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o dodeli naziva ulice na Novom Beogradu i Dopuna odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na deponiji „Vinča", kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na toj deponiji.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o Gradskoj upravi Beograda i Predlog odluke o dopuni odluke o određivanju komunalnih delatnosti i informacija o obezbeđenju vodosnabdevanja dela naseljenog mesta Konatice na teritoriji opštine Obrenovac, preko vodovodnog sistema.

Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd" i Predlog odluke o manifestacijama od značaja za Beograd.

Izveštaj o radu za 2021. podneće Savet za zdravlje Beograda, a odbornici će se izjašnjavati i o promeni osnivačkog akta JKP „Gradska čistoća" i o davanju saglasnosti na statute jednog broja ustanova kulture.

Izvor: FoNet